Lin, ABD'nin gümrük vergilerini bir baskı aracı olarak kullanmasını ve uluslararası toplumun ortak çıkarlarını göz ardı etmesini eleştirdi. Lin, bu tür uygulamaları "tek taraflılık, korumacılık ve ekonomik hegemonya girişimi" olarak nitelendirdi.
Çin ve AB'nin dünyanın ikinci ve üçüncü büyük ekonomileri olduğunu hatırlatan Lin, her iki tarafın da ekonomik küreselleşme ve serbest ticaretin savunucusu olduğunu vurguladı. Lin, Çin'in DTÖ kurallarını desteklediğini ve uluslararası toplumla işbirliğini sürdüreceğini ifade etti.
Çin'in, AB dahil olmak üzere diğer ülkelerle temaslarını artırmaya ve ortak kalkınma fırsatlarını değerlendirmeye hazır olduğunu belirten Lin, karşılıklı işbirliğinin önemine dikkat çekti.
Xİ'DEN AB'YE BİRLİKTE DİRENELİM' MESAJI
Çin'in devlet haber ajansı Xinhua'nın bildirdiğine göre, Devlet Başkanı Xi Jinping, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile Pekin'de bir araya geldi. Toplantının arından düzenlenen basın toplantısında konuşan Xi, ABD Başkanı Donald Trump tarafından uygulanan tarifelere atıfta bulunarak, Avrupa Birliği'ni "tek taraflı zorbalığa" direnmek için Pekin ile el ele vermeye çağırdı.
Xi, Çin'in vatandaşlarının meşru haklarını savunmaya devam edeceğini ifade eden Xi, şu ifadeleri kullandı:
"Çin ve Avrupa uluslararası sorumluluklarını yerine getirmeli ve tek taraflı zorbalık uygulamalarına birlikte direnmeli. Bu, yalnızca "kendi meşru haklarımızı ve çıkarlarımızı korumak değil, aynı zamanda uluslararası adaleti korumak demektir.
"Sanchez ise İspanya ve AB'nin Çin ile ticaret açığını 'düzeltmesi' gerektiğini kaydetti. Sanchez, Çin ve AB arasındaki ticaret gerilimlerinin iş birliğini engellememesi gerektiğini de sözlerine ekledi.
Yorumlar
Kalan Karakter: