İzmir Emniyet Müdürlüğünün Trafik Denetleme ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlükleri tarafından 17 Temmuz ve 23 Temmuz arasında yapılan trafik denetimlerinde çok sayıda sürücüye tutanak tutuldu ve ceza kesildi.
TOPLAMDA 9 BİN 611 CEZAYapılan denetimler sonucunda Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün sorumluluk alanında 4 bin 411 adet trafik idari para cezası tutanağı kesildi. Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün sorumluluk alanında 5 bin 200 adet trafik idari para cezası tutanağı kesilirken toplamda 9 bin 611 adet ceza tutanağı kesilmiş oldu.
EN ÇOK CEZA HIZ İHLALİNE UYGULANDICeza tutanakların içeriğinde birçok hata bulunurken en çok ceza hız ihlalinden kesildi. Toplam da bin 518 araç sürücüne hız ihlalinden ceza kesildi. Bin 315 araç sürücüsüne yasak parktan ceza kesilirken bin 75 araç sürücüsüne ise emniyet kemeri takmamaktan dolayı ceza kesildi. Sadece otomobil sürücüleri değil motosiklet sürücüleri de cezalardan payını aldı. 980 motosiklet sürücüsü kask, gözlük bulundurmamak ve kullanmamaktan dolayı idari para cezasına tabi tutuldu. Emniyet şeridi ihlali konusunda da ceza kesen Emniyet Müdürlüğü toplamda 315 araç sürücüne emniyet şeridini ihlal etmekten dolayı ceza kesti. 367 araç sürücüsüne alkollü araç kullanmaktan dolayı ceza uygulayan emniyet güçleri, 891 araç sürücünü de seyir halinde cep telefonu kullanmaktan dolayı ceza uyguladı. Kırmızı ışık ihlali konusunda da hassas davranan emniyet güçleri 223 araç sürücüne kırmızı ışık ihlalinden, 77 araç sürücüsüne makas, drift ve abartı egzozdan, 80 ağır taşıt sürücüsüne ve firmaya tonaj sınırı ihlalinden, 16 araç sürücüne korsan taşımacılık yapmaktan, 127 araç sürücüne fazla yolcu taşımaktan ve 3 araç sürücüne yaya geçitlerinde yayaya öncelik vermemekten dolayı idari para cezası uygulandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: