Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin davetine icabetle, Türkiye-İtalya 4. Hükümetlerarası Zirvesi'ne katılmak üzere İtalya'nın başkenti Roma'ya geldi. Başbakan Meloni, Villa Pamphili Konutu'nda düzenlenen resmi törende Erdoğan'ı aracından inerken karşıladı.
"İTALYA İLE ARAMIZDA DEĞERLİ BİR UYUM VAR"
Heyetlerin takdimi sonrası Erdoğan ve Meloni baş başa görüşmeye geçti. Görüşmenin ardından liderler kameralar karşısına geçerek basın toplantısı düzenledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:
İtalya ile aramızda değerli bir uyum var. Meloni birçok konuya cesur yaklaşıyor. İtalya’yla yeni iş birliği alanlarını değerlendirmeyi kararlaştırdık.
'40 MİLYAR DOLAR' HEDEFİ
Yeni ticaret hedefimiz 40 milyar dolar. İtalya ile bu hedefe de en kısa sürede ulaşacağız. İtalya dış ticaretimizde ilk 5 içinde.
Gazze önemli gündem maddelerimizden biri oldu. Suriye'nin inşasında Türkiye-İtalya ortaklığına değindik.
Bu içerik Hazar Gönüllü tarafından yayına alınmıştır
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRBataklığa saplanan inek vinçle kurtarıldı İstanbul'daki az hasarlı bina sayısı belli oldu!
Yorumlar
Kalan Karakter: