Öncelikle sizi tanımak isteriz. Yasin Yarış kimdir?
Güzel ülkemizin başkenti Ankara’da 1989 yılında doğdum. Çocukluğumdan itibaren fantastik kurgu hikâyeleri çok severim. Kendi oyunlarımda bile fantastik kurgu evrenlerimi oluştururdum ve bu kurgularım asla sona ermedi. Kısacası kendimi “hayal gücü yüksek” biri olarak tanımlayabilirim.
Yazarlık hayatınız nasıl başladı? Size öncülük eden bir isim var mı?
Yazarlık sıfatını henüz hak ettiğimi düşünmüyorum. Etmek için de daha kırk fırın ekmek yemem gerek. Kitap yazma fikri aklıma üniversitede okuduğum zamanlar geldi. En büyük eğlencem anime izlemek ve manga okumaktı. Sadece Uzak Doğu menşeili değil, o dönemde çıkan neredeyse yerli yabancı her film ve dizileri takip ediyordum. Fakat genel olarak dikkatimi çeken eserler daha çok yabancı kaynaklı olurdu. Kendime hep neden yerli eser yoktu sorusunu soruyordum ve çok yetenekli yazarlarımızın olduğuna inanıyordum. Bu konuda kendimi denemeye karar verdim ve böylece yerli bir çizgi roman senaryosu yazmaya başladım. Sonra senaryo kafamda sürekli değişmeye ve gelişmeye başladı. O kadar büyüdü ki ilk hali ile neredeyse hiç alakası kalmamıştı ve hikâyem düşündüğümden daha uzun olmuştu. Ben de bu hikâyeyi bir kitap serisi haline getirmeye karar verdim. Böylece yaşam taşı serisi başlamış oldu.
Beni etkileyen çok fazla yazar ve eser vardı. Fakat kitabımı yazmamda ilham olan iki mangaka var. 1. Eiiçiro Oda(one piece), 2. Hiromu Arakawa(fullmetal alchemist) diyebilirim.
Yazarken nelerden etkilenirsiniz?
Her insanın farklı yaşam şekli ve tarzı olduğunu bilmek beni etkiler. Tarih boyunca insanlığın tüm yaptıklarını; iyi, kötü olayların hepsine dışarıdan bir gözle bakınca inanılmaz etkileniyorum ve ilham verici buluyorum.
Yaşam Taşı: Kralsız Ülke isimli eserinizden bahseder misiniz?
Fantastik kurgu-macera olan Yaşam Taşı: Kralsız Ülke uzun bir serinin ilk kitabı. Yaşam taşı evreninde, yaşam sanatı adı verilen bir yetenek vardır. Bu yeteneği kısaca, yaşam enerjisinin maddeleşmesi olarak tanımlayabiliriz. Bu yetenek nadir çıkar ve kontrol etmesi de güçtür. Hikâyemde bu yeteneğe sahip beş gencin bir efsane olan yaşam sanatının kaynağı olduğu düşünülen, yaşam taşını aramalarını konu ediniyor.
Yaşam Taşı: Kralsız Ülke isimli eserinizin ismi nerden geliyor?
Yaşam taşı, serinin genel adı. Bundan sonraki kitapların başında yaşam taşı bulunacak. Kralsız ülke ise, adını hikâyenin geçtiği toprakların adından alıyor. Ülkede bir otoritenin bulunmamasının ve bunun en büyük sebebinin neredeyse hiç değerli kaynağının olmaması bu yüzden çok değersiz görünmesidir. Ayrıca bir otoritenin olmamasından dolayı, ülke neredeyse her konuda geridir. Ülkede yaşayan insanların çok basit yaşantıları vardır. Ülkenin nüfusu seyrek bir şekilde dağılmış, küçük köylerde yaşamaktadır. Ülkede değerli kaynaklar olmadığı için savaşta olmamaktadır. Kitaptaki ana karakterlerin yolları bir sebepten bu ülkeye düşer. Ana olay bu ülkede geçtiği için ilk kitap adını buradan alır.
Yaşam Taşı: Kralsız Ülke isimli kitabınızı okur gözüyle yorumlar mısınız?
Hedef kitlesi gençler olan bir kitap. Özellikle One Piece, Naruto hayranlarının ilgisini çekeceğini düşünüyorum. Kitaptaki beş gencin aralarındaki ilişkiler çok eğlenceli ve sempatiktir. Hatta o beş genci kendi arkadaşları gibi göreceklerdir.
Yaşam Taşı: Kralsız Ülke isimli kitabınızın vermek istediği mesaj nedir?
Hayatın ne tamamen beyaz, ne de tamamen siyah olmadığı ve birçok olayın göründüğü gibi olmadığı mesajını veriyor.
Yeni çalışmalarınızdan bahseder misiniz?
Serinin 2. Kitabı olan Yaşam Taşı: Dağ Ülkesi (dağ ülkesi adı muhtemelen değişecektir.) üzerinde çalışmaktayım. Kurgu ve taslak hali bitti sayılır. Onun dışında üzerinde çalıştığım kısa bilim-kurgu hikâyelerim var. Yakın bir tarihte “lütuf” isimli hikâyem bir edebiyat dergisinde yayımlandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: