ÇİFTE VATANDAŞLIK YASASI EN KISA ZAMANDA REVİZE EDİLMELİDİR:
Yayınlanma :
05.05.2021 17:49
Güncelleme
: 05.05.2021 17:49
Çifte vatandaşlık yasasının çıkarılması yerinde ve doğru bir karardı.
Başta Almanya olmak üzere, bazı ülkeler çifte vatandaşlığı kabul etmemektedir.
Şu anda şahsi kanaatime göre Dışişleri Bakanlığında görevli en az 1.000 kadar personelin çifte vatandaş olduğunu söyleyebilirim.
Mesela:Avustralya'daki misyonlarımızda çalışan sözleşmeli personelin tamamına yakını Avustralya vatandaşı olup, gelirlerini yazılı beyanlarında çok düşük göstererek Avustralya makamlarından da sosyal yardım ve lojman desteği almaktadırlar.Bu durum kabul
edilemez ve devletimize yapılan en büyük ihanettir.
Örnek olarak Bakanlığımız diplomatlarından Seyit Mehmet Apak, Avustralya ve T.C. vatandaşı olarak Dışişleri Bakanlığının sınavlarına girmiş, Bakanlığın uyarısını yalan beyanlarla oyalayarak Avustralya vatandaşlığından çıkmamakta direnmiştir.
Apak'ın eşi ve çocuklarının Avustralya makamlarından sosyal yardım aldıkları dahi iddia edilmektedir.
Kuala Lumpur Büyükelçimiz Merve Kavakçı, devrin Houston Başkonsolosu Ahmet Vakur Gökdenizler'in ihbarı üzerine, izin almadan ABD vatandaşlığına geçtiği gerekçesiyle T.C. vatandaşlığından çıkarılmıştır.
Oysa, eski Başbakanlardan Tansu Çiller dahi ABD vatandaşıydı.
Merve Kavakçı'nın 1999 yılında defterini düren Ahmet Vakur Gökdenizler bizim iktidarımızda önemli yerlere Büyükelçi olarak atanmıştır.
Gökdenizler'in yaptıklarını a hbr'de canlı yayında dile getirmeme rağmen ,
rahmetli Hasan Karakaya köşesinde yazmasına rağmen, Naci Koru efendi maalesef gereğini yapmamıştır.
Aynı Ahmet Vakur Gökdenizler, Houston Başkonsolosluğunda sözleşmeli olarak çalışan ve asker kaçağı olarak aranan bir şahsı İŞÇİ gösterip, askerliğini erteletmiştir.
Çifte vatandaşlık konusu iyi takip edilmediği takdirde, uzun vadede ülkemizi ciddi anlamda sıkıntıya sokması kuvvetle muhtemeldir.
Bir gün aynı zamanda Yunanistan vatandaşı olan bir Batı Trakyalı soydaşımız T.C. Genelkurmay Başkanı veya MİT Başkanı olduğunda ne yapacağız?
Veya bir gün Kuzey Kore vatandaşı Uygur Türk'ü Vaşington'a Türkiye'nin Büyükelçisi olarak atanırsa ne yapacağız?
Misalleri çoğaltmamız mümkündür.
Sol, bölücü ve CHP zihniyetliler okumuş beyin takımının yurtdışına göç edebilmeleri için her türlü yolu denemektedirler.
Bu konunun dikkatle takip edilmesi gerekmektedir.
AK Parti karşıtları Türkiye'den beyin göçü için her türlü menfi propagandayı yapmaktadırlar.
Çifte vatandaşlık yasası mutlaka revize edilmelidir.
Almanya Federal Cumhuriyeti'nin Ankara'daki Büyükelçiliğinin şüphelendikleri vatandaşlarımızın Türkiye'deki mal varlıklarını sorguladıkları Başkent kulislerinde dillendirilmektedir.
T.C. ve aynı zamanda Alman vatandaşı olanlar her iki ülkenin tüm imkanlarından faydalanmaktadırlar.
Bu Alman kanunlarına göre suçtur.
Bu sorunun ikili müzakerelerle çözülmesi zarureti ortaya çıkmaktadır.
Türkiye'nin yurtdışı konsolosluk veya büyükelçiliklerinde çalışan sözleşmeli personelin durumu yeniden gözden geçirilmelidir.
Örneğin:18 yaşında Vaşington Büyükelçiliğimizde sözleşmeli personel olarak işe başlayan birisi 47 yıl aynı Büyükelçilikte görev yapmakta, mafyalaşmakta ve ticaretle iştigal etmektedir.
Yurtdışındaki diplomatik misyonlarımızda çalışan personelin çalışması en fazla 10 yıl ile sınırlandırılmalı ve daha sonra yakın bir ülkeye tayini yapılmalıdır.
Çifte vatandaşlık ve yurtdışı sözleşmeli personelin tayin ve terfiileri ciddi şekilde ele alınmalıdır.
Kilit noktalarda görev yapan bazı kişiler çifte vatandaş olduklarını saklamakta, nüfus kütüklerine çifte vatandaş olarak maalesef kayıtlarını yaptırmamaktadırlar.
Gereğini takdir ve tensiplerine en derin saygılarımla arzederim.
Vahit Özdemir
Emekli Diplomat
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: